گرافن چیست و چه کاربردهایی دارد؟

گرافن چیست و چه کاربردهایی دارد؟
  علم در قرن ۲۱ پیشرفت های چشمگیری داشته است. همچنین مواد نوظهوری مانند پلاستیک ها در این قرن بیشتر تولید و به بازار عرضه شده اند. به طور مثال از این پلاستیک ها در صنعت خودروسازی، لوازم خانگی، لوازم تحریر ها، انواع اسباب بازی و... از پلاستیک استفاده می شود. در مواد نوظهور، یک ماده سرآمد همه آن هاست و استفاده های فراوانی از آن می شود. این ماده …
ادامه مطلب

گرافن چیست؟

گرافن چیست؟
گرافن یک نانوماده جدید است که از یک لایه اتم کربن در یک الگوی شبک های شش ضلعی تشکیل شده است. این الگو سبب ویژگی هایی مانند: استحکام، هدایت الکتریکی و گرمایی و سبکی می شود. در سال 2010 جایزه نوبل فیزیک به دلیل کار روی گرافن به محققان دانشگاه منچستر (آندره جیم و کنستانتین نووسلف) اعطا شد.گرافن در حوز ه های مختلفی مانند افزایش عملکرد حسگرهای فوتونی، سلول های …
ادامه مطلب

مرور مقالات گرافن

انتخاب فناوری های جدید به وسیله ی شرکت ها امری دشوار است. فناوری های جدید بسیار متنوع هستند، در سطح شرکت، تصمیم به انتخاب یک فناوری جدید با در نظر گرفتن عدم قطعیت ها و خطرات این فناوری انجام می شود. امکان سنجی و پتانسیل شناسایی فناوری های جدید در مقابل بهره برداری از فناوری های موجود، بستگی به این دارد که آیا شرکت می تواند با فرصت ها و …
ادامه مطلب

فولاد مقاوم در برابر خوردگی با پوشش گرافنی

فولاد مقاوم در برابر خوردگی با پوشش گرافنی
دانشمندان استرالیایی، نشان داده اند که اگر ورقه های گرافن به طور مستقیم روی فولاد ضد زنگ رشد کنند و یک پوشش گرافنی ایجاد نمایند، آن را نسبت به خوردگی مقاوم می سازند، و با این کار توجهات را به صنعت پوشش (coating) جلب کرده اند. روزی نیست که به کاربرد گرافن اشاره نشود. خواص منحصر به فرد آن باعث شده تا استفاده از آن در باطری ها، الکترونیک، سیستم …
ادامه مطلب

روش‌های تولید گرافن

روش‌های تولید گرافن
روش‌های شیمیایی تولید گرافن  گرافن به دلیل داشتن ویژگی‌های عالی مکانیکی، الکتریکی، دمایی، اُپتیکی، مساحت سطحی بسیار بالا، و امکان کنترل تمام این ویژگی‌ها از طریق عامل دار کردن شیمیایی، مورد توجه دانشمندان قرار دارد. روش‌های مختلفی برای تولید گرافن و مشتقات شیمیایی آن از گرافیت و مشتقاتش وجود دارد که هر یک مزایا و معایبی دارند. در این مقاله، استفاده از سوسپانسیون‌های کلوئیدی برای تولید مواد جدید متشکل از …
ادامه مطلب

طراحی غشای گرافنی با تحمل ۱۰۰ بار فشار

طراحی غشای گرافنی با تحمل ۱۰۰ بار فشار
برای اولین بار، یک غشای گرافنی طراحی شده است که می تواند 100 بار فشار را تحمل کند. روهیت کارنیک، استادیار در موسسه فناوری ماساچوست در دپارتمان مهندسی، گفت این کشف می تواند راه گرافن را به تعدادی از برنامه های کاربردی جدید، از جمله آب شیرین کن، که در آن غشا فیلتراسیون است که با مقاومت در برابر جریان فشار بالا موثر تر می تواند نمک را از آب …
ادامه مطلب

کاربردهای گرافن در صنعت

کاربردهای گرافن در صنعت
 کاربردهای الکترونیکی گرافن به علت برخی خواص فیزیکی منحصر به فرد، کاربردهای گسترده‌ای در حوزه الکترونیک دارد. بین این خواص، قابلیت تحرک ذرات باردار درون گرافن یا همان موبیلیتی که آن را با حرف μ نمایش می‌دهند بسیار پراهمیت است. مقدار موبیلیتی برای گرافن cm2/V.s 100000 می‌باشد همچنین سرعت اشباع برای آن چیزی حدود m/s 107×۵ گزارش شده است. مجموع این خواص، گرافن را به عنوان یک رسانای قوی جهت …
ادامه مطلب

طراحی و ساخت موفقیت‌آمیز باتری کاملاً گرافنی

طراحی و ساخت موفقیت‌آمیز باتری کاملاً گرافنی
شرکت کانادایی سینت جین کربن که در حوزه ذخیره انرژی فعالیت دارد، موفق به ساخت باتری کاملاً گرافنی شده‌است. این باتری نسبت به باتری‌های گرافیتی عملکرد بهتری دارد. سینت جین کربن (Saint Jean Carbon) یکی از شرکت‌های فعال در حوزه ذخیره‌سازی سبز انرژی است که به دنبال استفاده از مواد کربنی برای ساخت باتری است. این شرکت در حال کار روی ساخت باتری‌های گرافنی با عملکرد بالاست. اولین گام، مقایسه …
ادامه مطلب

صافی گرافنی ، آب شور را به آب آشامیدنی تبدیل می کند

صافی گرافنی ، آب شور را به آب آشامیدنی تبدیل می کند
تیمی از محققان در بریتانیا موفق به ساختن یک فیـلتر گرافنی شده است.این فیلتر که می تواند نمک را از آب دریا بزداید و آن را به آب آشامیدنی تبدیل کند. این اختراع می تواند به میلیون ها نفر در اطراف جهان که به آب پاکیزه دسترسی ندارند کمک کند. این فیـلتر که محققان آن را “صافی” می نامند از جنس اکسید گرافین است. که قابلیت بالایی در زدودن نمک …
ادامه مطلب

ترجمه کتاب اکسید گرافن، مبانی فیزیکی و کاربردها

ترجمه کتاب اکسید گرافن، مبانی فیزیکی و کاربردها
اکسید گرافن، ساختاری مدرن و تک‌لایه از مادۀ شناخته‌شدۀ اکسید گرافیت است. اکسید گرافیت ماده‌ای موجود در طبیعت نیست و به صورت مصنوعی تولید می‌شود. تاریخچه سنتز این ماده به بیش از ۱۵۰ سال پیش باز می‌گردد. ایجاد تک‌لایه‌ای از این ماده، اکسید گرافن نامیده می‌شود که یکی از اعضای اصلی در خانواده ماده نوظهور گرافن می‌باشد. گرافن به‌ صورت تک‌لایه‌ای از اتم‌های کربن با پیوند <sup>۲</sup>sp در یک شبکۀ …
ادامه مطلب
سبد خرید