فروش پیگمنت : شرکت نانومواد گستران پارس مفتخر است که میتواند پیگمنت را با کیفیت عالی و قیمت مناسب در اختیار خریداران عزیز در سراسر کشور نماید .
معرفی پیگمنت و نقش آن در صنعت رنگ
پیگمنت ها یا رنگدانه ها، از اصلی ترین بازیگران صنعت رنگ به شمار می روند. این مواد جامد تزیینی، اشکال و اندازه های مختلفی دارند. رنگدانه ها در آب نامحلول هستند و تنها سطح ماده مورد نظر را رنگی می کنند و جذب آن نمی شوند. پیگمنت ها دوام و ثبات رنگ بالایی دارند که این یکی از اصلی ترین ویژگی های مطلوب آن ها به شمار می آید.
رنگدانه های مختلف می توانند طول موج های مخصوصی را جذب کرده و باعث تغییر رنگ نوری که از سطح ماده انعکاس می یابد شوند. البته این به معنای آن نیست که پیگمنت ها خاصیت فلورسانسی یا فسفرسانسی دارند. موارد کاربرد رنگدانه ها در صنعت بسیار گسترده است؛ این مواد در تولید لاک ها، رنگ های روغنی، رنگ های سلولزی، رنگ های پلاستیکی، تاسیسات آهنی و فلزی، رنگرزی وسایل نقلیه و… به کار می روند. همین کاربرد گسترده است که نقش رنگدانه ها را تا این اندازه مهم کرده است.
انواع پیگمنت
رنگدانه های طبیعی (معدنی):
این دسته از رنگدانه ها از معادن و پوسته زمین طی فرایند های معدنی استخراج می شوند. پس از استخراج، مواد معدنی را خرد کرده و می شویند. سپس نوبت به درجه بندی از نظر اندازه می رسد و پس از آن، رنگدانه های مورد نظر برای تولید کالا وارد چرخه تولید می شوند.
رنگدانه های مصنوعی (صنعتی):
این رنگدانه ها به جای آن که در فرایند های معدنی به دست آیند، از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید می شوند. در آزمایشگاه های صنعتی با ترکیب سایر مواد معدنی می توان این نوع از رنگدانه ها را تولید کرد. رنگدانه های مصنوعی بسیار شبیه به رنگدانه های طبیعی هستند و از لحاظ ساختار شیمیایی با آن ها یکسانند. اما شکل بلوری بهتر و خلوص بالاتر رنگدانه های شیمیایی، موجب برتری این نوع از رنگدانه ها نسبت به رنگدانه های طبیعی می شود.
رنگدانه های آلی:
در حال حاضر رنگدانه های آلی کاربرد بسیار گسترده ای دارند و از رنگدانه های معدنی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. رنگدانه های آلی درخشندگی و روشنی قابل توجهی دارند و می توان با استفاده از آن ها رنگ های روشنی را تولید کرد. البته مقاومت رنگدانه های معدنی در برابر اشعه ها، حرارت و خورندگی بیشتر از رنگدانه های آلی است.
ویژگی های پیگمنت ها
پیگمنت ها علی رغم تنوع زیادی که دارند، در بسیاری از ویژگی ها با یکدیگر مشترکند. از جمله ویژگی های برجسته رنگدانه ها که برای انتخاب و مصرف آن ها باید مورد توجه قرار گیرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- میزان مقاومت در برابر حرارت (به ویژه در رنگدانه های معدنی)
- میزان مقاومت در برابر مواد با خاصیت اسیدی و بازی
- مقاومت و تحمل در برابر اشعه ها (به خصوص در رنگدانه های معدنی)
- میزان تنوع در رنگ بندی
- ماهیت شیمیایی
- ساختار مولکولی کریستالی
- میزان پخش شوندگی
- شکل و ابعاد ذرات تشکیل دهنده رنگدانه و نحوه توزیع آن ها
کاربرد پیگمنت
رنگدانه ها جز مهم ترین مواد برای رنگرزی و صنعت رنگ به شمار می آیند. امروزه رنگدانه ها کاربردها و مصارف مختلفی دارند. برای مثال، برای پوشش و رنگ سطوح فلزی، آهنی و چوبی، مخصوصا برای رنگ کردن وسایل نقلیه و ادوات حجیم آن ها از رنگدانه ها استفاده می شود.
دلیل این امر، ویژگی های محافظتی و مقاومت خوب رنگدانه ها در کنار تنوع بالا رنگی آن هاست. استفاده از پیگمنت موجب محافظت از قطعات فلزی و چوبی و وسایل نقلیه در برابر ترکیبات مختلف شیمیایی، رطوبت، حرارت و اشعه های مضر مانند اشعه فرابنفش می شود.
هم چنین در تولید گرانول های رنگی، لاک ها و رنگ های روغنی و پلاستیکی نیز رنگدانه ها کاربرد زیادی دارند. از دیگر موارد مصرف رنگدانه ها می توان به مرکب های چاپ، رنگرزی کاغذها و تاسیسات آهنی اشاره کرد.